Hubay Jenő: Gyermekjelenetek - Tíz darab - Bújócska
 
előadó: Szecsődi Ferenc, Kassai István
előadásmód: hegedű, zongora
leírás: Op. 84
A Gyermekjelenetek (Scenes d’Enfants) című sorozat minden bizonnyal a szélesebb közönség számára készült 1898-ban. Keletkezéséhez az az életrajzi esemény jelentett aktualitást, hogy ekkor született Hubay Jenő és Cebrian Róza grófnő első gyermeke, Hubay Andor, akiből később festőművész és a Herendi porcelángyár igazgatója lett, majd Európa más rangos porcelángyáraiban töltött be vezető tisztségeket.
album: Hungaroton Classic: Hubay Jenő: Hegedű-zongoraművek 3.
szerkesztő: Dvorák Zsuzsa
kiadó:Hungaroton
kiadás éve: 2000
gyárt. szám: HCD 31876
az albumról: Előadók:
Szecsődi Ferenc - hegedű
Kassai István - zongora

Hubay Jenő (1858-1937) mint Európa-szerte ünnepelt, kivételes tehetségű hegedűvirtuóz, termékeny komponista és a világhírű magyar hegedűiskola megteremtője több mint fél évszázad magyar zeneéletének volt meghatározó személyisége. Bár a II. világháborút követően neve feledésbe merült a két nagy zenei óriás, Bartók és Kodály árnyékában, nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a történeti tényt, hogy Hubay évtizedeken át a magyar zene egyik legelső, reprezentatív alakja volt, és tevékenysége döntő módon járult hozzá Magyarország zenei fejlődéséhez.
Hubay előadóművészi és pedagógiai munkásságának pozitív megítélése sohasem képezte vita tárgyát. Európa egyik vezető hegedűiskoláját hozta létre Budapesten, melynek kisugárzási köre messze túlnőtt a kontinensen. Kortársai is gyakran hangoztatták, hogy Hubay a legkülönbözőbb hatások és stílusok pozitív vonásait egyesítette játékában, a magyar temperamentum, a német alaposság és a francia könnyedség szerves egységgé vált művészetében.

Szecsődi Ferenc 1954-ben született Budapesten. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Bodonyi István, a Zeneakadémián pedig Szűcs Mihály voltak a mesterei. Diplomájának megszerzésével egyidejűleg elnyerte a Zeneakadémia Nagydíját.
Nemzetközi szólista karrierje 1984-ben indult, amikor a Cziffra Alapítvány nagydíjasa lett. Azóta szívesen látott művész Európa számos nagyvárosának hangversenypódiumán Párizstól Bécsig, Bolognától Madridig, Prágától Zürichig vagy éppen Kijevig.
A magyar zenei életben is aktív szerepet játszik. Több zeneszerző, így Durkó Zsolt, Rózsa Pál, Kocsár Miklós vagy Huszár Lajos ajánlotta számára versenyműveit.

Kassai István zongoraművész, diplomáit a budapesti Zeneakadémián Kadosa Pál professzornál 1982-ben és a párizsi Conservatoire Européen de Musique-ben Yvonne Lefébure professzornál 1984-ben szerezte. Első díjat nyert az Usti nad Labem-i Nemzetközi Ifjúsági Zongoraversenyen 1972-ben, a Magyar Rádió Országos Zongoraversenyén 1979-ben és a párizsi Nemzetközi Debussy Zongoraversenyen 1982-ben.